Kleintje Kabroemmm in de versnelling

HEMELUM - Zondag 3 september komt met rappe schreden dichterbij en is voor veel mensen een teken om zich in te schrijven voor de grasbaanraces, toertocht voor brommers, de kleppendekselrace en de markt van Kabroemmm.

Op de website kabroemm.nl loopt het storm. Liefhebbers kunnen zich die dag vergapen aan de onderdelenmarkt op het kabroemmmterrein onder genot van muziek en een drankje. Voor de kleintjes is er een speeltent waar ze naar hartenlust kunnen spelen terwijl de ouders zich even elders op het terrein kunnen vermaken.

Een heuse kleppendekselrace mag ook dit jaar niet ontbreken. De jeugd van Hemelum had 12 mei al de mogelijkheid om de fraaie voertuigen te testen. In een achtertuin in Hemelum was een testbaan opgesteld waar de deelnemers zich al even konden meten met elkaar. Nu is de tijd rijp om de laatste hand te leggen aan verfraaiing en afstellen van de kleppendekselvoertuigen om zo de belagende tegenstanders te kunnen verslaan op de dag zelf.

De toertocht voor jong en oud door Gaasterland en Súdwest Fryslân leidt langs mooie plekken die deze gemeenten rijk zijn. Het weer zal die dag wel een beetje gunstig moeten zijn om de vreugde te optimaliseren.

Dit jaar wordt er geld ingezameld voor Stichting Het Vergeten Kind. Stichting Het Vergeten Kind droomt van een Nederland waar geen kind vergeten wordt. Een Nederland dat niet wegkijkt, maar gezamenlijk actief ingrijpt en samenwerkt om ervoor te zorgen dat ieder kind uitzicht heeft op een fijne toekomst, met een eerlijke kans om volwaardig te participeren in onze maatschappij. Een eerlijke kans die kinderen alleen krijgen als ze gezien worden en als ze de juiste zorg, aandacht en (specialistische) begeleiding krijgen, zodat ze hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan hun toekomst.