Op voor het Goethe certificaat

BAL - Jasper van Dijk van het CSG Bogerman heeft op 10 juni samen met andere leerlingen van csg Bogerman op 10 juni in Amsterdam hun door het Goethe-Institut opgestelde studie van de Duitse taal afgerond.

Hij en de anderen deden dit via een mondeling examen. Eerder al hebben de leerlingen het schriftelijke examen voor lees-, luister- en schrijfvaardigheid afgelegd.

Het Goethe-Institut is een organisatie die wereldwijd het Duits promoot en internationaal erkende taalcertificaten uitgeeft. De examens zijn gekoppeld aan de niveaus van het Europees Referentiekader voor de Talen (ERK) en hebben wereldwijd een uitstekende reputatie.

De leerlingen hebben eerder dit jaar op 23 mei een vier uur lang durend schriftelijk examen afgelegd waarbij de lees- en luistervaardigheid getest werd. Tevens moesten zij een brief van tweehonderd woorden schrijven. Een woordenboek of andere hulpmiddelen waren niet toegestaan.

De laatste loodjes worden op 10 juni in Amsterdam afgelegd. De leerlingen van csg Bogerman leggen daar het mondelinge examen af om zo het gerenommeerde Goethe certificaat binnen te halen.

Foto: Zaterdag 10 juni legden deze leerlingen het examen af voor het Goethe certificaat. Foto E.J. Goede). Jasper van Dijk staat als vierde van links in het blauwe shirt.