Stadsherberg Sloten voortaan bedrijfspand

SLOTEN - Na jarenlange leegstand is de voormalige stadsherberg aan het G.G. Van der Wal plein in Sloten op vrijdag 19 mei weer in gebruik genomen. Voortaan is het een bedrijfspand.

De nieuwe eigenaren zijn de plaatselijke ondernemers: Wietske Borger van kaaspakket.com, Rene Kuijl van Renatus en Conrad Leegstra van CJL management & advies.

De tot bedrijfspand omgebouwde stadsherberg was eerder al aangekocht door de Stichting Van der Wal Restauratiefonds. De drie ondernemers uit Sloten huren het pand. Samen met de stichting hebben zij het pand verbouwd tot een werkruimte voor hun bedrijfsactiviteiten.

Wietske Borger is met haar bedrijf kaaspakket.com als webwinkel actief. Zij verzorgt vanuit Sloten met haar webwinkel de verkoop van kaaspaketten. Rene Kuijl van Renatus bouw en service begeleidt bouwprojecten. Terwijl Conrad Leegstra zich met CJL management & advies bezighoudt met organisatie advies in de logistieke sector.

De ondernemers laten weten erg enthousiast te zijn over hun nieuwe werkruimte in Sloten. ,,Niet alleen mooi voor ons als ondernemers, maar ook voor de stad Sloten nu het pand niet meer leeg staat”, zegt Rene Kuijl. ,,Na verschillende pogingen van andere partijen is het uiteindelijk toch gelukt om weer een geschikte bestemming te vinden voor deze mooie locatie. Ook het GG Van der Wal plein krijgt hiermee een mooie opwaardering waar de stad al jaren op zat te wachten.”