Prins Carnaval en hofhouding naar eerstgeborene

BAKHUIZEN - In het officiële Carnavalsweekend was Prins Ramonus den Urste en zijn hofhouding afgelopen zondag bij de Carnavalsviering in de St. Odulphuskerk te Bakhuizen.

Pastor Huiting ging deze “Oars as Oars”viering voor. Een leeg wijnvat kwam ten tonele. Pastor Huiting vertelde een verhaal van de filosoof Diogenes. Een rare man, die woonde in een ton op de markt van Athene. Ooit ging hij op klaarlichte dag met een kaarsje aan op zoek naar een mens. Toen hij ’s avonds thuis kwam, had hij geen mens gevonden. Een vreemd verhaal. Een verhaal wat bij carnaval hoort. “Anders dan anders”.

Nadat alle aanwezigen in de kerk het liedje van voor naar achteren, van links naar rechts hadden gezongen en uitgebeeld, ging Prins Ramonus den Urste met een kleine delegatie naar de Eerstgeborene van Bakhuizen, Mirns en Rijs. De reis ging deze keer naar Mirns, waar een prachtige boerenzoon Rinze Witteveen op 23 januari 2017 is geboren. Dit is de Eerstgeborene na “De elfde van de elfde” (11 november 2016). De trotse ouders van Rinze ontvingen van de Prins een vrolijk kado voor Rinze en natuurlijk ook iets voor zijn grote broer en grote zus.