Workumse diëtist toont plan voor duurzaam afvallen

WORKUM - In het kader van de ‘Maand van de voornemens’ organiseert Jehanne van der Meer, diëtist en eettherapeut van Instituut Xelf op 27 januari ‘s ochtends van 9.30 tot 11.00 uur een Webinar voor mensen die van hun voornemen om af te vallen een succes willen maken.

Aan de orde komen hoe voornemens mislukken en 10 beproefde inzichten voor een plezierig werkend plan voor het beste resultaat op de lange termijn. Dit Webinar is een gratis online workshop, thuis te volgen via PC, laptop of Ipad.

In januari maken veel mensen, die kampen met gewichtsproblemen, voornemens om af te gaan vallen en meer te gaan bewegen. Ze gaan vaak voortvarend van start en hopen dat het zal lukken om op hun streefgewicht te komen en dat ook te behouden. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1/3 van de mensen hun voornemens 3 maanden kunnen volhouden. Na een jaar is dat naar 14% gedaald. Voornemens maken hebben hierdoor geleidelijk aan populariteit ingeboet. Uit onderzoek blijkt dat voornemens aan een aantal voorwaarden hebben te voldoen willen ze kans maken op langdurige gedragsverandering. Ook blijkt dat mensen die voornemens maken, verder komen dan mensen die helemaal geen voornemens maken, zelfs al mislukken een aantal van hun voornemens. Daarom op 27 januari dit Webinar. Tijdens dit Webinar is er gelegenheid voor vragen. Na afloop hebben mensen meer praktische handvaten om hun huidige of volgende poging veelzijdig en gedegen aan te kunnen pakken. Deelnemers zien nieuwe mogelijkheden om met meer plezier gericht bezig te gaan en blijven met wat bij hen als persoon past, om af te vallen. Ze kunnen beter gemotiveerd door gaan tot ze genoeg nieuwe gezonde gewoontes hebben, waar ze zich lekker en vitaal bij voelen. Een goed (doordacht en realistisch) voornemen, is een voorwaarde om dit te bereiken.

Voor meer informatie en opgave, mail naar jehanne@instituutxelf.nl of bel 0515 - 415 815