Johan Groenewoud Balkster van het jaar

Balk - Johan Groenewoud is tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie gisteravond in 't Haske in Balk uitgeroepen tot Balkster van het jaar.

Dit jaar was de derde editie van de nieuwjaarsreceptie voor inwoners van Balk, georganiseerd door plaatselijk belang Balk Vooruit. Tijdens deze avond kreeg Johan Groenewoud uit handen van Josha de Vries namens Balk Vooruit 'de Splinter' uitgereiktDeze bokaal staat symbool voor een klein maar belangrijk onderdeel in de maatschappij.
Johan Groenewoud werd Balkster van het Jaar vanwege zijn passie voor het verzamelen, bewaren en uitzoeken van de geschiedenis van Balk. Ook het meedenken aan de leefbaarheid van Balk met daarbij de geschiedenis van Balk bewaken. Ook heeft Johan een museum genaamd Langsdeluts, waar bezoekers vaak vol verwondering rond kijken. Het museum gaat zelfs wel eens open buiten de reguliere openingstijden om wanneer er mensen aan bellen met de vraag of ze even mogen kijken. Tevens schrijft Johan wekelijks een stuk in de Balkster Courant in zijn rubriek 'Weromsjen yn Gaasterlân". Hij is coördinator stichting Histoarysk Wurkferbân Gaasterlân. Vanuit het Histoarysk Wurkferbân Gaasterlân is er een werkgroep in het leven geroepen om een tentoonstelling over de Belgische vluchtelingen op te zetten. In het voorjaar van 2015 was de 1e tentoonstelling afgesloten. Met meer dan 1500 bezoekers een groot succes. Ook in deze werkgroep is Johan zeer actief. Het bestuur van plaatselijk belang Balk Vooruit kijkt terug op een zeer geslaagde avond en hoopt hier volgend jaar een vervolg aan te geven.