Schitterende Krystkuier door Bakhuizen

BAKHUIZEN - Zaterdag was er in Bakhuizen een kerstwandeling waarbij mensen op verschillende locaties werden verrast mt onder andere muziek, verhalen en klanken rond het thema Nij Begjin.

In de Sint Odulphuskerk kwamen de kuierders bijeen. Daar werden ze ontvangen door het kinderkoor, zij zongen de sterren van de hemel. Zes kleurgroepen van 50 mensen gingen van start en naar de verschillende locaties. Hierin werden ze begeleid door 12 gidsen, die te herkennen waren aan hun lantaarn. De Kerstboom op het Sparplein was het prachtige decor voor de meisjes van groep 8, Bassischool RKPC De Toekomst. Ze dansten op de muziek van Anouk. Met het nummer Let’s run away together. Voor onderweg kregen de groepen een chocolaatje mee. In de oude Bakkerij, zat de verhalen vertelster Anneke Schraa. Het verhaal was zeer indruk wekkend. In het Plantsoen, zaten 9 muzikanten van het korps Euphonia. Zij speelden de mooie bekende kerstliederen. In de Geartetún spatte het enthousiasme van de Bakhuster Heechsjongers eraf. En werd men meegenomen door verhaal en zang naar een Nij Begjin.. De entourage van het Mariahof was heel bijzonder. Via de trap kwam de groep in het Kapelletje. Daar werden ze verrast door het koor X-jong.

Via de verlichte weg van waxinelichtjes kwamen de lopers weer bij de kerk. Daar vertelde Pastor Huiting een bijzonder verhaal. Met zijn allen werd de wandeling afgesloten in de mooi versierde MFC “De Gearte”. Jong en oud genoten van een overheerlijk stamppotbuffet en op de achtergrond was rustige live muziek en zang van Alie en Tommy.