Het allereerste pandjeshuis in de Zuidwesthoek

KOUDUM - Sinds januari 2016 is de onderneming Elk Syn Sin tweedekans goederen gehuisvest aan de Hoofdstraat 48 in Koudum.

Het pandjeshuis wordt gerund door Menno Fraterman. Bij Elk Syn Sin worden tweedehands (of zoals de firmanaam vermeld: tweede kans) goederen en partijgoederen aangeboden. Dit kan uiteenlopen van huishoudelijke producten tot aan alles op het gebied van elektronica.

Menno liep al langere tijd rond met het idee om een soort pandjeshuis te beginnen. Uiteindelijk is de winkel een mix van een pandjeshuis en een kringloopwinkel geworden. Er worden namelijk ook woonaccessoires en kleine meubelen verkocht. De hoofdactiviteiten van Elk Syn Sin bestaan uit de inkoop, verkoop, verpanden, ruilen, inruilen,drop-off en taxatie van ingebrachte goederen.

Eenvoudig gezegd kan iedereen terecht die zijn/haar kostbaarheden tijdelijk of permanent wil verzilveren. Elk Syn Sin is inmiddels ruim een half jaar actief en krijgt steeds meer naamsbekendheid. Naast de aanloop in de winkel haalt Menno ook een belangrijk gedeelte van zijn omzet uit de verkoop via internet. Zowel op de site Marktplaats en op de eigen Facebookpagina (www.elksynsin.nl) wordt de verkoopwaar online geplaatst. ‘Het mooie van internet is dat de doelgroep zich niet beperkt tot Koudum, maar dat klanten uit heel Nederland het pandjeshuis weten te vinden.’