Kerstvakantie: ‘Quest’ door Mar & Klif

Oudemirdum - Oudemirdum Mammoeten, archeologie, piraten, vissen, kleien, puzzelen, spelen Het gaat er allemaal over tijdens de nieuwe tabletroute van Mar en Klif die ‘Quest door het Landschap’ heet.

Bezoekerscentrum Mar en Klif heeft samen met Erfgasten een kekke tabletroute ontwikkeld over het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. In Mar en Klif hangen een aantal tablets. Op elke tablet staan meerdere leuke opdrachten. Zo kruipen deelnemers onder andere in de huid van een archeoloog en gaan ze op zoek naar vondsten uit een ver verleden. Ook proberen ze een ‘mammoetskelet’ in elkaar te puzzelen. ze kunnen een trechterbeker kleien, vissen uit de Zuiderzee vangen, met een projector tekenen, braakballen pluizen, een stins en een boerderij bouwen, weidevogels en hun kuikens bij elkaar zoeken met het elektrospel en nog veel meer.

De route heeft twee versies, de ene is geschikt voor kids in de leeftijd van 4-7 jaar (onder begeleiding) en de andere voor kids in de leeftijd van 8-12 jaar. De kosten zijn € 2,= per kind.

Mar en Klif is in de kerstvakantie dagelijks geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11:00-16:00 uur en zondags van 13:00-16:00 uur. Op 25, 26 en 31 december en 1 januari gesloten. Kijk voor meer informatie op www.marenklif.nl.