Kapster Corrie stopt

BAKHUIZEN - Na ruim 53 jaar in het kappersvak, waarvan 40 jaar in haar eigen zaak, sluit Corrie Boersma - Konst op 27 december definitief haar deuren.

De kapster vindt dat het nu goed is geweest en wil nu eens lekker van alles gaan doen waar zij voorheen minder tijd voor had. Wel met pijn in zijn hart, want zij zal de klanten en de gezelligheid echt gaan missen.

Geboren als derde dochter in een gezin met zes kinderen wist Corrie als klein meisje al dat knippen haar passie was. Door de petroleumhandel waarin haar ouder zaten, hoorde zij dat er in Workum plaats was voor een leerling kapster. En zo gebeurde het dat Corrie op haar 15e haar vak al uitoefende en gelijk 1 dag in de week naar de Kappersvakschool in Leeuwarden ging. Na een aantal jaren gewerkt te hebben bij verschillende kapperszaken, en in de tussentijd ook nog het vakbekwaamheid diploma gehaald te hebben, kwam de kapperszaak van Weijers in Bakhuizen te koop.

Inmiddels getrouwd met Jaap Boersma besloten zij samen de kapperszaak te kopen. Een prachtige tijd heeft ze met haar Jaap gehad. Jaap deed alle hand-, en span diensten. ’s Morgens koffie brengen in de salon en dat was altijd heel gezellig. Oudere mensen, die slecht ter been waren of zelf niet meer konden komen, werden opgehaald met de Mercedes waar hij zo trots op was. Helaas, ging het niet goed met de gezondheid van Jaap en na een zware periode van een aantal jaar overleed Jaap in 2009.

Haar werk gaf Corrie altijd veel voldoening en nu na ruim 53 jaar is het mooi geweest. Bijzonder is het getal 27 dat als rode draad door haar leven loopt. Ten tijde dat ze de kapperszaak kochten woonden ze zelfin de A. Rampionstraat 27. De kapperszaak werd geopend op 27 september 1976 aan de Sint Odulphusstraat 27 en Corrie was toen 27 jaar. De aanstaande sluiting van de kapsalon is op 27 december 2016.

Met veel plezier kijkt ze terug op haar lange loopbaan als kapster en kijkt vooruit naar de dingen waar ze nu wel tijd voor heeft.