Verenigingsadviescafé:’Benadruk het positieve”

BALK - Op woensdag 16 november hebben de beweeg- en cultuurcoaches van Miks welzijn een verenigingsadviescafé georganiseerd.

Dit adviescafé had als doel verenigingen te helpen met actuele vraagstukken en hen zo te versterken. Bestuurders kregen tips en trucs met als belangrijk element “inspiratie”.

27 verenigingen waren deze avond aanwezig. Bestuurders werden door middel van een theaterstuk gewezen op de effecten van positief coachen. Waarom wijzen we kinderen vaak op zaken die niet goed gaan of misschien beter kunnen. Leiders en coaches focussen zich vaak op resultaat en laten het leerproces wel eens wat te snel los. Kinderen willen plezier in het sporten en als ze het leuk vinden worden ze beter en blijven ze ook lid van de vereniging. Het is van groot belang dat kinderen daarin positief worden gecoacht.

Na het plenaire stuk konden de bestuurders kiezen uit drie workshops: ‘Financiën en sponsoring’, ‘De vereniging als kloppend hart/Open Club’ en ‘Behoud van jongeren’. Tijdens het laatste deel konden bestuurders in gesprek gaan met de workshopleiders en de beweegcoaches voor advies op maat of voor het maken van een vervolgafspraak.