Sinterklaasbank: Ieder kind recht op de Sint

BALK - De Sinterklaasbank ”Balk en Omstreken”verrast ook dit jaar weer kinderen met een Sinterklaascadeautje. Om dit mogelijk te maken kan de Sinterklaasbank steun goed gebruiken.

Helaas is door financiële omstandigheden het Sinterklaasfeest voor veel gezinnen in Nederland helemaal niet zo feestelijk. De Goedheiligman gaat aan hun deur voorbij. Maar hoe leg je dat uit aan een kind? Dat Sinterklaas hem of haar “vergeten” is? Voor die kinderen is er de Sinterklaasbank.

Uit gegevens van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt, dat er in Nederland veel verborgen armoede is. De Sinterklaasbank “Balk en Omstreken” heeft dit jaar geprobeerd ook deze onzichtbare gezinnen te bereiken via de basisscholen in dit gebied. Alle scholen hebben een brief ontvangen met instructie hoe deze gezinnen aan te melden. Zodat zij toch een mooie pakjesavond hebben. De Sinterklaasbank onderscheidt zich van andere initiatieven en organisaties omdat kinderen hun eigen cadeau kunnen kiezen. Ze bladeren zelf de speelgoedfolder door en maken een verlanglijstje voor de Sint. Want de voorpret is immers minstens zo belangrijk als het krijgen van het cadeautje zelf!

Over de Sinterklaasbank

De Sinterklaasbank bestaat 10 jaar. Alle vrijwilligers werken voor de doelgroep die zich binnen hun eigen woonomgeving bevindt. Zo richt de Sinterklaasbank “Balk en Omgeving” zich op de kinderen waarvan de ouders bij de Voedselbank Zuidwest Friesland zijn aangesloten en de verborgen armen in dit gebied. De vrijwilligers moeten er zelf voor zorgen dat er voldoende geld binnenkomt om de cadeautjes te betalen. Vrijwilligers en bestuur doen dit allemaal vanuit hun hart met 100% inzet. ‘Wij krijgen geen subsidie en hebben geen structurele inkomsten. Daarom is het elk jaar weer spannend hoeveel geld we ‘binnenhalen’, en hoeveel kinderen we blij kunnen maken,’aldus de organisatie. De Sinterklaasbank “Balk en Omstreken” heeft dit jaar statiegeld bonnenbussen geplaatst bij supermarkten in Balk, Woudsend, Koudum, Bakhuizen, Sint Nicolaasga en spaarbankjes bij middenstand en horeca gelegenheden.

Wie de Sinterklaasbank wil steunen kan een gift doneren (groot of klein) op Rabobank nummer NL40 RABO 0106 7550 13 ten name van De Sinterklaasbank onder vermelding van ‘Balk en Omstreken”.