Opening Podium Gorter

BALK - Komende zondag is het eerste concert bij Podium Gorter in Balk geprogrammeerd. Syb van de Ploeg en Wiebe Kaspers openen het winterprogramma in de doopsgezinde kerk.

In 'De toon van de tijd' nemen Syb van der Ploeg en Wiebe Kaspers bezoekers mee op een muzikale reis door de tijd. Ze komen met eigen werk en de mooiste nummers van hun muzikale helden. Syb toerde jaren met de Kast getoerd en deed mee in grote theaterproducties zoals Motel Westcoast, Best of Britain en in musicals als Rembrandt en the Passion. Hij wil zich nu echter ook richten op kleinere, intieme settingen.

Wiebe Kaspers, die de helft van de levensjaren van Syb telt, timmert momenteel flink aan de weg in en buiten Friesland. Wiebe werd geboren in het jaar dat de Kast werd opgericht. Zoals hij vroeger de Kastnummers thuis meespeelde, is Syb nu groot fan van Wiebe zijn eigen werk. Ze vonden elkaar pas echt toen Syb het eerste soloconcert van Wiebe bijwoonde. Dit was in de middeleeuwse kerk van Wiebe's geboortedorp, waar Syb net was komen wonen. Met zijn debuutalbum ‘Neisa’n dei’, toert Wiebe op dit moment met zijn zeer positief ontvangen theaterconcert ‘Het vrije land’.

Toen beide heren samen in een klein kerkje ergens in Friesland voor het eerst samen vrijblijvend een concert gaven, voelden ze de klik: ‘dit willen we veel en veel vaker doen'. Zodoende komen ze met een persoonlijke en intieme voorstelling met eigen repertoire en dat van hun muzikale helden, boordevol anekdotes over hun muzikale leven.

Een muzikaal en inhoudelijk speels programma, waarin ze ook geheel nieuw materiaal ten gehore zullen brengen. Zondag 30 oktober treden Syb en Wiebe op bij Podium Gorter in Doorpsgezinde Kerk aan de Raadhuisstraat in Balk. Kaarten, € 15,-- p.p., zijn in de voorverkoop te reserveren via de site: www.podiumgorter.nl of te verkrijgen bij de Fa. Haantjes aan de Van Swinderenstraat te Balk.