Spelen tot je groen ziet op De Wyldemerk

Oudemirdum - Oudemirdum Op dinsdag 18 oktober van 11:00 tot 12:30 of van 13:00 tot 14:30 op de Wyldemerk in Harich is van alles te doen. Daar staat voor de allerjongsten het Veenmannetjespadklaar. De stoerdere jeugd kan een moerasparcours met allerlei actieve en spannende opdrachten afleggen. Ben je klaar met de opdrachten? Ga dan een heus waterstandenbuizenstelsel maken of oefenen met polsstokspringen. De Spelen tot je Groen ziet! dag wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer en Bezoekerscentrum Mar en Klif in het kader van de Gaasterlandse Natuurweek.

Op het veenmannetjespad kruipen kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar in de huid van het veenmannetje op veenklompen en van zijn dierenvriendjes. Zo leer je bijvoorbeeldspringen als een kikker, loop je als een reiger op hoge poten, leer je de roep van de roerdomp en waggel je als Gijs gans met flippervoeten. Samen met je ouders of opa en oma kun je het hele pad met nog veel meer leuke opdrachten doen.

Kinderen vanaf 6 tot en met 12 jaar kunnen een moerasparcours in teamverband gaan afleggen. ‘Vlieg’ als vlieg door het spinnenweb waar je gepaktkunt worden door de spin. Spring als een kikker van pompebled naar pompebled door het moeras en probeer via stappingstones en plankjesnaar de overkant te komen zonder er af te vallen… anders ‘eet’ de ringslangje op. De opdrachten worden steeds moeilijker… Welk team is het snelst en behendigst en komt als eerste uit het moeras? Na de opdrachten kun je vrij gaan spelen, samen met losse buizen een watersysteem bouwen en polsstokspringen. Als je een mand met lekkers en een kleed meeneemt kun je er ook nog gezellig picknicken.

Opgeven via www.gaasterlandsenatuurweek.nl. De kosten zijn € 2,50 p.p. Zwemdiploma en/of begeleiding is noodzakelijk. De start is bij de Parkeerplaats aan de Wyldemerkwei in Harich, halverwege de ventweg van de N359 tussen de afslagen Rijs en Oudemirdum.