Sinterklaasintocht gaat door

BALK - De Sinterklaasintocht in Balk gaat dit jaar toch gewoon door. Vorig jaar was dat niet zeker, nadat er financiële problemen waren gerezen.

De Stichting Sinterklaasintocht Balk trok vorig jaar daarom aan de noodrem. Ze gaf daarbij aan dat het onzeker was voor Balk of er in 2016 wel weer een intocht gehouden kon gaan worden. Inmiddels is duidelijk dat er de komende jaren weer gewoon een intocht plaatsvindt. Eenn heuglijk feit zo vinden de leden.

De stichting heeft het afgelopen jaar erg veel werk verzet. Zo zijn er diverse gesprekken gevoerd met betrokken partijen om ieders welwillendheid en betrokkenheid duidelijk in kaart te brengen. Daardoor ontstond een erg positief en werkbaar klimaat. En van daaruit zal de intocht van Balk, die inmiddels een behoorlijke bekendheid en populariteit heeft verworven, voor de komende jaren behouden worden.

“Opgelucht, zo beschijft de voorzitter van de Stichting Sinterklaasintocht Balk zijn gevoelens daarover in een allereerste korte reactie. ‘Want de unieke manier en de succesformule zoals die er in Balk aanwezig waren mag je gewoon niet laten gaan. In Balk wordt dit feest op traditionele wijze gevierd en het kind met daaromheen het gezin, kan daarbij centraal blijven staan. Balk en de omgeving mag er trots op zijn hoe zij dit feest met hun kinderen vieren.’

De organisatie is er klaar voor, stelt hij verder. ‘De grote lijnen zijn uitgezet, er is uitbreiding in het bestuur gekomen, nieuwe initiatieven zoals “Vrienden van de Stichting Sinterklaasintocht Balk” zijn ontplooid er komt weer een speciale Sinterklaas courant uit. Kortom, we hebben er weer ontzettend veel zin in om dit jaar op 19 november Sinterklaas met een groot feest warm te onthalen!’