K.C. Harich bekert tegen Ereklasser LDODK

HARICH - Na de overwinning op Westergo in de bekercompetitie, mocht Harich het woensdag 28 september op nemen tegen LDODK/Rinsma Fashion 1 uit Gorredijk.

Een zeer verrassende, en zeker niet de minste, tegenstander voor de Harichsters. Deze wedstrijd moest uiteraard niet onopvallend voorbij gaan. Er werd daarom via de social media veel aandacht aan besteed om zoveel mogelijk publiek naar deze wedstrijd te laten komen.Dit is geslaagd want er waren maar liefst 150 toeschouwers aanwezig. Met een extra koffietentje en extra verlichtingkonden de vele supporters genieten van een fraaie en zelfs spannende wedstrijd.

Voor LDODK/Rinsma Fashion1 (dat op het allerhoogtes niveau speelt) is het veldseizoen alweer ten einde. Dit omdat een aantal basisspelers zich op maken voor het Europees kampioenschap dat eind oktober plaatsvindt. Hierdoor was het basis achttal niet compleet, wat misschien perspectief bood voor de thuisclub.

Het achttal van Harich was gretig en stapte onbevangen de wedstrijd in. Het was de uitploeg die de openingstreffer maakte en vlot daarna op een voorsprong van 0-3 kwam. Maar Harich kreeg ook mogelijkheden en kon redelijk hun eigen spel spelen, wat resulteerde in een stand van 3-3. Hierdoor kregen de Gaasterlanders een boost. Na een achterstand van 4-6 wist Jacky Tuinier een strafworp te benutten en Auke Veldman scoorde een afstandsschot, waardoor de stand gelijk werd. Hierna sloeg LDODK/Rinsma Fashion een klein gaatje, waardoor de ruststand 8-11 was. Omdat Harich nog steeds in de wedstrijd zat, ging de ploeg met een goed gevoel de pauze in. Coach Jan Visser was dan zeer tevreden over het vertoonde spel en gaf aan om op dezelfde voet door te gaan.

Na rust scoorde Jacky Tuinier een afstandsschot waardoor Harich, en ook het zeer enthousiaste publiek, er in ging geloven dat er meer te halen viel. Harich kreeg meer grip op de tegenstander, maar kon het gaatje van 2 niet dicht maken. Maar in de eindfase van de wedstrijd wist de thuisploeg zelfs op een punt verschil te komen. Toch kostte het teveel moeite om op gelijke hoogte komen. LDODK/Rinsma Fashion wist nog een keer te scoren, eindstand 14-16. Ondanks het verlies stapte Harich met opgeheven hoofd het veld af en heeft het publiek een vermakelijke avond gehad.

Doelpunten: Jacky Tuinier 4x, Auke Veldman,Matteo BergsmaArend Siemonsma allen 3xen Janneke Bruno 1x.