Oogstfeest tijdens laatste Friese streekmarkt Flinkefarm

Hemelum - Hemelum Op 2 oktober vindt de laatste Streekmarkt van het jaar plaats op het erf van de Flinkefarm in Hemelum.

Met zo’n 30 deelnemers wordt het seizoen afgesloten met live muziek van Njiske uit Fryslân. Omdat het komende maand oogstmaand is, zal de markt in het teken staan van veel fruit. Bezoekers kunnen gratis hun fruit uit de eigen tuin laten determineren door de Hoogstam Brigade. Wie 5 stuks fruit meeneemt, kan de naam en kenmerken laten achterhalen. Verder zijn er allerlei lekkere hapjes die gemaakt met de producten van de streekmarkt door diverse foodtrucks. It Fryske Gea is aanwezig, zij organiseren deze dag een rondwandeling met een gids vanaf 14:00 uur in het beschermde natuurgebied de Fûgelhoeke achter de Flinkefarm.

Er is een flink gat geslagen in de voorraad ambachtelijke producten zoals zelfgemaakte jam, gerookte paling, verschillende Friese kaassoorten, chocolade, stekjes, hartige taarten en honing, maar komende zondag is het allemaal nog te koop op de Streekmarkt. Bezoekers kunnen verder met elkaar aan tafel en genieten van koffie en thee of soep.