Onderwijs in India dankzij Coop-klanten

STAVOREN - Coop heeft afgelopen week een cheque van € 34.170,-uitgereikt aan Terre des Hommes.

Klanten van de supermark waaronder die in Stavoren konden in het voorjaar acht weken lang hun statiegeld doneren aan de organisatie. Coop verdubbelde het eindbedrag, waarmee Terre des Hommes maar liefst 960 meisjes in India tegen commerciële, seksuele uitbuiting kan beschermen door hen naar school te sturen.

Sinds 2008 organiseert Coop ieder jaar verschillende statiegeldacties voor wisselende goede doelen. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen hun statiegeld doneren aan een goed doel. De opbrengst van de statiegeldacties wordt door Coop verdubbeld. Met de acties is in totaal al meer dan 1,5 miljoen euro opgehaald.

Tijdens de officiële opening van de fototentoonstelling ‘Shelter’ van fotografe Alex Koeleman is de cheque uitgereikt. De fotoserie die tot en met 27 september te zien is in het Humanity House in Den Haag bestaat uit indringende portretten van seksueel uitgebuite meisjes. Florian Andriessen, accountmanager bedrijven & stichtingen: “Terre des Hommes vangt deze meisjes op en geeft ze medische zorg, therapie en onderwijs. Het bedrag van Coop en haar klanten is een fantastische bijdrage om ons doel - 960 meisjes in India een veilige plek op school geven - te behalen. De eerste vijftien meisjes hebben we al geholpen binnen dit project, het begin is er. We interesseren meisjes voor school, laten ouders inzien wat het belang van goed onderwijs is en helpen om de inkomsten van het gezin te verbeteren zodat jonge meisjes op school aan hun toekomst kunnen werken.”

Fotobijschrift: Hans Stapel, Manager Coöperatiezaken Coop overhandigt de checque aan Florian Andriessen, accountmanager bedrijven & stichtingen bij Terre des Hommes.