Kinderboekenweek: Voor altijd jong!

BALK - Voor altijd jong! is het thema van de Kinderboekenweek en daarin spelen opa’s en oma’s een hoofdrol.

De bibliotheek in Balk opent de week met een heuse rollatorrace en er is een leukequiz die in de bieb of thuis kan worden gespeeld. Kinderen kunnen leren haken en meedoen aan de recordpoging om de grootste gehaakte ter wereld te maken.

Op bibliothekenmarenfean.nl is precies na te lezen wat er te doen is in welke bibliotheek en wanneer.

Op dinsdag 4 oktober, van 14.00 tot 15.30 uur kunnen kinderen in de bibliotheek van Balk leren haken van de ervaren haaksters van de Haakmaaraangroep. Door het haken van “beppe blokjes” werken de kinderen mee aan de Grootste Gehaakte Deken ter Wereld. De Kinderboekenweek barst feestelijk los op woensdagmiddag 5 oktober om 15.00 uur met de rollatorrace: wie het parcours het snelst loopt en ook nog eens alle woorden onthoudt is de winnaar en wint een vette prijs! Iedereen van 4 t/m 12 jaar kan meedoen, er zijn geen kosten aan verbonden. Daarnaast zijn er nog vele andere activiteiten te doen die middag.Studenten van het Friesland College assisteren bij dit knotsgekke feest.

Dit jaar is er ook weer een hippe Biebquiz, waaraan alle kinderen uit de groepen 6 t/m 8 mee kunnen doen. Het is de What’s oma en opa-quiz. De quiz bestaat uit een Whatsapp gesprek tussen Oma, Maartje en Opa. Maartje krijgt 10 zoekopdrachten waarvan de antwoorden allemaal op internet te vinden zijn. Wie alle antwoorden goed heeft, krijgt een ‘voor altijd jong-beloning’.

Tijdens de Kinderboekenweek bezoeken de leesconsulenten van de bibliotheek basisscholen of de kinderen gaan met school naar de bibliotheek waar ze kennis maken met een kinderboekenschrijver.