Froukje Lylkema behaalt twee maal oranje

HARICH - Frouwkje Lyklema van Lr Gaasterland behaalde met Filamon twee maal Oranje in het M2 dressuur op het terrein van de Morraruiters in Koudum.

Ze behaalde 206 en 204 punten. Dochter Anja Lyklema met Ha-doretto wist het B Springen op haar naam te zetten. Yvonne v.d. Wal op Giovany werd verrassend eerste in het 1e parcours van de BB-klasse. De combinatie kreeg 4 strafpunten ivm een balkje maar bleef mooi binnen de tijd. Dit was haar tweede wedstrijd met deze 5 jarige ruin. Laura Meijer met Exact kwam uit in het L springen waarbij ze het 1e parcours foutloos bleef met in de barrage een balkje 3e prijs in ontvangst mocht nemen. M2 dressuur 1e proef was Exact nog erg strak, 187 punten. Maar in de 2e proef was hij weer een stuk soepeler, en dit werd beloond met 201,5 punten. goed voor een 2e prijs.

Amarins Veenstra kwam met Gino in de L1 uit. Waar Gino bij het losrijden nog wat onstuimig was wisten ze toch de 2e en 1e prijs te behalen met 193 en 195 punten. Janny Schotanus reed voor het laatst op Gigi. In een half jaar tijd heeft ze Gigi van de B dressuur naar de klasse M dressuur gereden. De merrie gaat daarom een carrière in Amerika tegemoet. Janny met Bulifia werd eerste en derde met 186 en 182 punten in de klasse M1 dressuur. Kim Falkena met Google en Naomi Falkena met Genesis startte beide hun paarden in de klasse M2 dressuur en behaalden in de eerste proef een tweede en een derde prijs met 197 en 196 punten. In de tweede proef behaalde zij beide een winstpunt. In het springen debuteerde Kim in de klasse M en wist hierin een winstpunt te behalen. De klasse L schreef zij op haar naam. Naomi won het M springen met Genesis.

Pytsje van der Heide startte Esprit in de Z1dressuur en behaalde een winstpunt Daarna sprong ze in het M en voor de eerste keer in de klasse Z. In de klasse M had ze een balkje en in het Z is ze ondanks een blak ook nog eerste geworden. Met Faith was ze foutloos in de klasse M, ook goed voor een eerste prijs. Annemarieke behaalde met de vierjarige Hunk (Jazz) in de klasse L2, 205,5 en 185,5 punten, goed voor de eerste en vijfde plek. Simone te Selle Pakte met haar Tonjes 459 in de klasse M1 een tweede prijs met 18.5 punten. Diana Hospes Postma met Fonger 478 kwam voor het eerst in de Z1 dressuur uit en pakte gelijk een tweede prijs met 227 punten