Digithuis voor vragen over computer, tablet of telefoon

KOUDUM - Vanaf maandag 19 september zitten vrijwilligers eenmaal in de 2 weken (alle even weken) op maandag van 14.30 - 16.30 uur klaar bij Corriente voor vragen over computer, tablet of mobiele telefoon.

Iedereen die daar vragen over heeft, kan dan gewoon binnenlopen. Het “Digithuis” is een plek waar mensen zich op een ongedwongen manier buigen over de computerproblemen waar ze mee zitten. Maar waar ook tips en trucs worden gedeeld met anderen. Het is de plaats mensen in een gezellige sfeer de mogelijkheden van de tablet kunnen ontdekken en nieuwe apps verkennen. In het Digithuis helpen mensen elkaar en als ze er samen niet uitkomen, kijken ze hoe het verder moet.

In een steeds sneller wordende digitale wereld is het voor veel mensen lastig om alle veranderingen bij te houden. Zowel de belastingdienst als de gemeenten willen digitaal met ons communiceren, maar met name veel ouderen hebben de benodigde vaardigheden onvoldoende onder de knie. Maar, ze worden wel met zachte dwang naar die digitale samenleving geduwd. Daarom steunt het Digithuis. Mensen kunnen er gratis en zonder verplichtingen terecht. Het team bestaat uit een aantal mensen van verschillende leeftijden en expertises. Er is hulp bij vragen over Windows of programma’s en over sociale media, zoals email, Facebook of internet. Het is handig als mensen hun eigen laptop, tablet of mobiele telefoon meenemen. Zodat de problemen op het eigen apparaat opgelost kunnen worden. Wie slecht ter been is, kan bovendien worden gehaald. Mensen die het team willen komen versterken, wordt ook erg op prijs gesteld.

Digithuis is op maandag 19 sept, 3, 17 en 31 okt, 14 en 28 nov, en 12 december van 14.30 – 16.30 in de ontmoetingsruimte van Corriente: Ds. L. Tinholtstraat 42 in Koudum. Contact: Tineke Fennis 0514 – 605210 of 06 21 95 88 09, wimfennis@ziggo.nl of info@Koudum .nl.