Zingen, toneelspelen of dansen in Balk

BALK - In september start Centrum voor de Kunsten It Toanhûs een aantal nieuwe cursussen in Balk.

Het in Joure reeds erg populaire Combidans is de opvolger van de klassiek balletlessen die vorig jaar al door It Toanhûs in Balk werden gegeven. Combidans is voor kinderen vanaf 6 jaar en is een combinatie van klassiek, modern en jazz/streetdance. Natuurlijk kunnen ook dit jaar kinderen van 4-6 jaar dansen in de kleuterdans-groep. De danslessen worden op maandagmiddag gegeven.

De cursus theater gaat, bij voldoende deelname, eind september van start op de donderdagmiddag. Deze cursus is voor kinderen vanaf 8 jaar. In 10 lessen wordt er onder andere gewerkt aan rollenspel, stemexpressie en lichaamshouding. Tot slot is het te starten popkoor ook een nieuwe activiteit van It Toanhûs in Balk.

Ruim 5 jaar geleden is Jannie Brandsma gestart met een popkoor in Lemmer. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een groot volwaardig en gezellig koor. Het koor wat Jannie wil gaan starten in Balk richt zich in het bijzonder op jongeren. Je kunt al zingen bij dit koor vanaf 15 jaar. Wil je graag eerst een keer proef komen zingen, dan kan dat ook. Het koor gaat in september van start op donderdagavond. Alle informatie over de nieuwe activiteiten is te lezen op de website van It Toanhûs, www.toanhus.nl.