Naaigroep voor beginners in ’t Haske in Balk

BALK - Vanaf 9 september start er een naaigroep voor beginners in Sociaal Cultureel Centrum ’t Haske in Balk.

Belangstellenden zijn wekelijks van 9.00 uur tot 11.30 uur welkom om te leren naaien onder leiding van Mohamad Omar, die als vluchteling uit Syrië naar Balk kwam. Hij kwam op 1 juni tijdens de DOEN! bijeenkomst in ‘t Haske in gesprek met Sjoukje Hogeveen, waar ze ontdekten dat ze allebei dezelfde interesse hebben: naaien. Mohamad werkt al vanaf zijn 12e in een textielfabriek in Damascus en Sjoukje is coupeuse. Thea Plattel gaat het team versterken als ervaren naaidocente.

De DOEN! bijeenkomst in ‘t Haske was bedoeld om statushouders in Balk meer in contact te brengen met de oorspronkelijke Balkster bevolking. De statushouders willen graag hun nieuw geleerde taal oefenen met Nederlanders. Wederzijds bleek het best moeilijk om op elkaar af te stappen en deze avond gaf een aanzet tot allerlei leuke plannen: samen sporten, muziek maken, koffie drinken en dus ook leren naaien. Deze ochtenden hebben een dubbel doel: leren naaien én Nederlands oefenen.

Dus zowel autochtone als allochtone Balksters zijn van harte welkom vanaf 9 september op de vrijdagochtend in ’t Haske in Balk.