Toedracht incident jonge Balkster in onderzoek

BALK - De Balkster Courant berichtte deze week over een jonge Balkster die een mesje tevoorschijn had gehaald nadat hij was aangehouden door burgers die hem hadden betrapt op brandstichting.

Omdat er momenteel een heksenjacht op de jongen aan de gang lijkt te zijn, laat de politie bij navraag weten dat de jongen wel wordt verdacht van een poging tot zware mishandeling maar dat nog niet vaststaat wat er precies is voorgevallen. Ook weet ze niet of hij met het mes wilde steken. Mogelijk reageerde de jongen in paniek toen hij het zakmesje tevoorschijn haalde. Duidelijk is dat er een mesje tevoorschijn is gehaald, de getuige die hem dat afhandig wilde maken, heeft daarbij een schram opgelopen.

Toedracht niet duidelijk

De politie laat duidelijk weten dat er nog steeds een onderzoek loopt naar de exacte toedracht van de gebeurtenissen. Die is namelijk nog niet duidelijk. Het Openbaar Ministerie beslist vervolgens of de jonge Balkster wel of niet schuldig wordt bevonden. Mogelijk is de jongen in paniek geraakt toen hij werd vastgehouden en hij herhaaldelijk vroeg of ze hem los wilden laten. De 14-jarige heeft een nacht in de cel doorgebracht, maar mocht vervolgens weer naar huis. ‘Wij hebben de exacte toedracht nog niet kunnen achterhalen, hebben alleen verdenkingen geconstateerd. Of hij echt schuldig is, is aan het Openbaar Ministerie. Tot die tijd is hij alleen verdachte,’ aldus een politiewoordvoerder.