Bekeruitslagen voetbalclubs

BALK - Op het moment van schrijven (zondag) zijn nog niet alle bekerwedstrijden gespeeld. Afgelopen dinsdag waren de laatste wedstrijden in sommige poules, maar dat kon niet meer op tijd worden meegenomen in deze editie van de Balkster Courant. Daarom de samenvattingen van de bekerpoules van de voetbalclubs uit de regio.

Balk

Balk wist in de poule met De Wâlde, Lemmer en IJVV als eerste te eindigen. Op 20 augustus waren de Balksters te sterk voor thuisploeg Lemmer (0-2). Op datzelfde moment gaf De Wâlde een 0-2 voorsprong uit handen tegen IJVV en verloor het met 3-2. Drie dagen later ging De Wâlde op bezoek bij Balk en werd het met een grote nederlaag weer naar huis gestuurd (4-0). Afgelopen zaterdag had Balk aan een punt genoeg tegen IJVV, maar pakten ze er drie door met 3-1 te winnen. In Elahuizen werd de bekerpoule ook goed afgesloten. De thuisploeg was met 4-0 te sterk voor Lemmer.

Oeverzwaluwen

De eerste wedstrijd voor Oeverzwaluwen eindigde in een puntendeling tegen SC Bolsward (2-2). Een belangrijk punt, want door de overwinning op Oudega vorige week dinsdag (4-3), maakt Oeverzwaluwen theoretisch nog steeds kans op de volgende ronde. Door de grote overwinningen van SC Bolsward in de poule, 0-10 tegen Blauwhuis en 8-0 tegen Oudega, moet Oeverzwaluwen echter wel met maar liefst 18 doelpunten verschil winnen tegen Blauwhuis.

QVC, Hielpen en Bakhuizen

QVC, Hielpen en Bakhuizen kwamen samen met Makkum uit de koker begin juli voor deze bekerpoule. QVC had een slechte start van de bekercompetitie en verloor met 3-1 in Makkum. Hielpen won de eerste wedstrijd overtuigend van Bakhuizen (4-1). Hielpen kon de goede start geen vervolg geven en verloor met 8-0 van Makkum en afgelopen zaterdag 2-0 tegen QVC. Bakhuizen wist te stunten door met 2-1 te winnen van Makkum. Bakhuizen en QVC werken dinsdag 30 augustus hun laatste wedstrijd af. Beide teams hebben nog kans om door te gaan, maar dan moet een van de teams een zeer grote overwinning boeken.

NOK en Woudsend

Er zaten nog meer clubs uit de regio bij elkaar in de bekerpoule. Ook NOK uit Oudemirdum en Woudsend moesten het tegen elkaar, Langweer en Renado opnemen. NOK won de eerste wedstrijd overtuigend met 7-1 van Langweer, terwijl Woudsend met grote cijfers onderuit ging tegen Renado (4-0). Drie dagen later nam Woudsend revanche en wist het met 2-1 te winnen van Langweer. NOK liep op het eigen veld tegen een nederlaag aan: 0-2 tegen Renado. In het onderlinge duel tussen NOK en Woudsend werd er niet gescoord, waardoor beide teams met 4 punten uit 3 duels eindigden in de poule.

Sleat

Ondanks dat Sleat niet door is in de beker, kan het met een goed gevoel terugzien op hun bekercampagne. Sleat startte goed door met 3-2 te winnen van Delfstrahuizen. DWP was echter de volgende wedstrijd te sterk voor Sleat. In een doelpuntrijk duel werd er met 5-4 verloren. De laatste wedstrijd in de poule werd wel weer winnend afgesloten, 1-3 tegen FFS. Een eerste plaats leverde het net niet op, omdat Delfstrahuizen een beter doelsaldo heeft. Julian van der Vegt