Vijf jaar Stichting Trekkertrek Oudemirdum

OUDEMIRDUM - Afgelopen zaterdag was er bij Manege Gaasterland in Harich weer de jaarlijkse trekkertrek van Stichting Trekkertrek Oudemirdum.

Om 9.00 gingen de eerste trekkers van start en na een dag vol lawaai, rook en krachtmetingen was het om 18.00 uur tijd voor de prijsuitreiking. Er werd gereden in 17 verschillende gewichtsklassen, de standaard, sport en hobbysport trekkers, de old stock en met als klap op de vuurpijl het Fries kampioenschap Vrije klasse 3,5 ton . Alle gewichtsklassen hebben twee keer gereden.

De trekkertrek is ooit begonnen als Oogstfeest van de fam. Jaarsma. Deze is echter 5 jaar geleden overgenomen door zeven fanatieke trekkertrek liefhebbers uit Oudemirdum die er een Stichting van hebben gemaakt. Stichting Trekkertrek Oudemirdum vierde dit jaar dus zijn eerste lustrum, reden om eens extra uit te pakken. Zes Specials streden om de eer Frysk Kampioen te worden tijdens het eerste open Friese kampioenschap 3,5 ton vrije klasse.

Team Bloodymary werd hierbij eerste door 2 x een full pull te trekken en mocht zich Frysk kampioen noemen. Ze kregen een prachtige ingelijste Friese vlag met opdruk, de bokaal, bloemen en gingen er met de eer vandoor als eerste het Open Fries kampioenschap Vrije klasse 3,5 ton te winnen. De tweede plaats was voor het Friese team van de Impala en de derde plaats ging naar het team Black Danger. Verder was er deze keer een nieuwe klasse, de duo trek tot 10 ton. Dit houdt in dat er niet één maar twee trekkers voor de sleepwagen worden gezet. Een zwaar klusje voor mens en machine. Er deden maar liefst 13 teams mee in deze duo trek, het was dan ook een erg leuke en spectaculaire trek om naar te kijken. Voor uitslagen, foto's en andere weetjes: de website www.trekkertrekoudemirdum.nl.

Foto Team Bloddy Mary. Foto: Fotografie Janneke de Boer