Groot Dancefeest luidt feestweek in

BALK - Op zaterdag 20 augustus luidt een groot dansfeest de Balkster feestweek in. Het Double Dance Festival is bovendien het eerste dance festival dat in Balk en omstreken wordt georganiseerd.

Het dancefeest met grote DJ’s moet de feestweek een impuls geven. ‘Eigenlijk begon die week pas op de donderdag met de gondelvaart. Wij vonden dat er al veel eerder iets leuks en aansprekends te doen moest zijn. Onze jongeren gaan bovendien overal naartoe voor hedendaagse dance. Nu kan dat in het eigen dorp. Jongeren vanaf 16 jaar kunnen vanaf 17.00 tot 23.00 uur helemaal los.’ Dit zegt Mark de Jong van Café ’t Swaentje.

Het dancefeest begint nadat het beachvolleybal haar afsluitende activiteiten heeft gehouden. Op dat moment wordt ’t Haskeplein omgetoverd tot een waar dancewalhalla. ‘Waarbij iedereen helemaal uit zijn dak kan gaan.’ Op een groot podium zullen op de mainstage dj’s draaien die bijvoorbeeld afgelopen Sneekweek ook daar op de podia stonden. Klinkenkende namen als Praia del sol, Punish, Dirrty Berry, Jack & Lewis en de Redeemers draaien daar het dak van het plein. ‘En het mooie is, dat de entree helemaal gratis is.’ Vanzelfsprekend krijgen de jongeren die willen feesten wel een bandje om. Dit om te kijken wie er alcohol mag drinken en wie niet. ‘

Het dancefeest is opgezet door drie partijen: ’t Swaentje, Dubbel en Dwars en Absound. ‘Als het loopt zoals we hopen, dan gaan we natuurlijk volgend jaar weer voor een editie.’ Naast sprekende dj’s zal het de festivalgangers ook aan overige zaken niet ontbreken. ‘Zo hebben we een hele grote carrousel van de bierbrouwer met 8 tappunten. Dat is niet alleen handig, maar ook leuk. En bezoekers kunnen daardoor overal en snel terecht voor hun drankje. Verder is er een echte Sonnema chillhoek. Compleet met zitzakken, houten loungebanken en met alleen maar Sonnema producten. En wie daar een bepaalde hoeveelheid drankjes afneemt krijgt een pet of T-shirt cadeau.’ Wie van appelcider houdt, kan terecht bij de Somersby bar voor de echte Somersby cider. En de Carpenters Catering (van de Mallemok) zorgt er voor dat hongerige dansers zich tegoed kunnen doen aan pulled pork, kip en friet.

De organisatoren hopen op een grote opkomst. ‘Er kunnen tussen de 1000 en 1500 mensen op het plein, we hopen dat het helemaal vol loopt met jongeren vanaf 16 tot wat ons betreft mensen in de 80 die helemaal los willen gaan op de muziek.’

Wie dat wil kan het dancefestival volgen op Facebook via https://www.facebook.com/Dubbeldance.