Nieuw NUT theaterseizoen

BALK - Gaasterlân-Sleat is erin geslaagd om voor het nieuwe seizoen een mooi en gevarieerd theaterprogramma samen te stellen.

Het programma, met kwalitatief hoogwaardige voorstellingen in uiteenlopende genres, is aantrekkelijk voor een breed publiek. Vanaf 6 augustus kunnen kaarten worden besteld via de websites nutgaasterlan-sleat.nl en vanplan.nl. Tot 18 september geldt er een voorverkoop korting van 10% op alle kaarten.

De aftrap van het seizoen wordt eind september verricht door Hiphop-kenner Andy Ninvalle met de voorstelling ‘Jongen en Yo’, waarin onder andere. Breakdance, New Style en Rap aan bod komen.

Tryater zorgt voor toneel met de voorstelling ‘De wierheid fan Wylgeragea’. Zoals ieder jaar is Balk de eerste plaats die Tryater aandoet na de première van een nieuwe voorstelling.

Ook voor muziek is volop gezorgd in het nieuwe programma van NUT Gaasterlân-Sleat, waarbij Dixie Doodle eind oktober, na de jaarvergadering, als eerste aan bod komt. Deze 5-persoons formatie zorgt voor muziek met stijlen als country, jazz, blues, bluegrass en cajun, allen oorspronkelijk uit de smeltkroes van het zuiden van de Verenigde Staten. Voor heel andersoortige muziek komt Di Gojim optreden in Balk met de voorstelling ‘Gein’ waarbij muziek, maar ook humor de boventoon voeren.

De liefhebbers van klassieke muziek kunnen dit seizoen genieten van een kamerconcert met de titel ‘Heimwee en Wanderlust’ uitgevoerd door een tweetal muzikanten van het Noord Nederlands Orkest. Hun muziek en zang worden afgewisseld met verhalen.

Het nieuwjaarsconcert heeft dit jaar een Portugees karakter met fado-zangeres Daisy Correia. Voor de Friestalige muziek tekenen onze eigen Gryt Wiersma, Piter Wilkens en Minze Dyksma, zij treden op met de voorstelling ‘Fljimsk’.

Ook zit er in het programma het nodige aan cabaret, met de voorstelling ‘Zo zijn we niet getrouwd’ van Margriet Bolding en Tom Lash met de voorstelling ‘Uit vrije wil’. Deze laatste, jonge, cabaretier stond vorig seizoen nog in Balk in combinatie met een tweetal collega’s, waarbij toen zijn talent al duidelijk bleek.

Vallend onder de noemer ‘muziektheater’ is er de muzikale voorstelling ‘Brekbere Sirkel’ met Tet Rozendal, Gurbe Douwstra en andere muzikanten.

Samen met de Openbare Bibliotheek Balk is er een lezing georganiseerd, gegeven door ontdekkingsreiziger, bioloog en schrijfster Arita Baaijens. Deze bevlogen spreekster publiceerde meerdere boeken, waarvoor ze internationale erkenning kreeg.

Op zaterdag 27 augustus wordt het theaterseizoen geopend met de ‘Open Theaterdag’. Men kan dan in het centrum van Balk terecht bij de bekende bakfiets, bemand door bestuursleden van NUT Gaasterlân-Sleat. Hier kan informatie worden verkregen over de voorstellingen.

Hierbij is ook aanwezig de formatie Meatball en van de Camp. Zij verzorgen hilarisch straattheater, waarbij zij als vuilnismannen druk in de weer zijn met hun, hoe kan het ook anders, ‘vuilnis’. Kaarten voor de voorstellingen kunnen vanaf 19 september ook worden gekocht bij Schildersbedrijf Klijnsma aan de Van Swinderenstraat 44 in Balk.