Modevakschool Bakhuizen in actie voor vluchtelingenbaby´s

BAKHUIZEN -  De Modevakschool Bakhuizen draagt graag een steentje bij. Met het maken van handgemaakte baby-wikkeldekens voor de kersverse moeder en baby.

Syrië zelf, en de omliggende landen als Jordanië en Turkije, vangen het merendeel van de vluchtelingen op, vaak in erbarmelijke omstandigheden. Aangezien het daar ’s winters ook erg koud is, wil de Modevakschool graag één van de meest kwetsbare groepen helpen; namelijk de Syrische baby’s. Zij kunnen er immers ook niets aan doen dat er oorlog is! Uit gegevens van UNHCR blijkt dat er 125(!) vluchtelingenbaby’s per dag worden geboren. Deze baby’s zijn de toekomst van Syrië vindt de modevakschool. Door middel van deze wikkeldekens wil de school de baby’s een warme start van het leven geven.
Maak een wikkeldeken-dag
Op vrijdag 26 augustus is er daarom een ‘Maak een wikkeldeken-dag’. Iedereen die hieraan mee wil helpen is deze dag vanaf 15.00 uur – 21.00 uur welkom in de Modevakschool te Bakhuizen. Een hgele dag langskomen hoeft niet, een korter moment is ook al fijn! Ben je niet cursist aan de Modevakschool, of kun je niet overweg met de naaimachine? Geen probleem! Iedereen is welkom! Er zijn ook genoeg andere dingen te doen, bijvoorbeeld het knippen van de stof. Geef je snel op bij Janneke Dierdorp(modevakschoolbakhuizen@gmail.com of 06-55194471). Natuurlijk is er voor dit project ook veel stof nodig! Tafellakens, katoenen gordijnen en andere lakens van minstens 1 x 1 meter kunnen worden ingeleverd. Omdat het voor babywikkeldekens is, is er veel zachte stof nodig. Dus liefst katoen en badstof en/of ander materiaal voor de voering. Tevens is die vrijdag 26 augustus de opendag van de Modevakschool. Er is een mini-markt, waarbij verschillende vrouwen hun (zelfgemaakte) waar presenteren. Van vrouwen, voor vrouwen. Mensen die interesse hebben in een naaicursus kunnen komen, maar gewoon even kijken is ook mogelijk. De opleidingen costumière, coupeuse en coupeuse leidinggevende worden aangeboden. Daarnaast zijn er losse cursussen (waarbij je je eigen naaiwerk meeneemt), lingerie, kindernaailes en freestyle. Voor meer info: kijk op http://www.twikkeltheworld.com of op Facebook (@Modevakschool-Bakhuizen)