Ramon op vrachtwagens voor gezinnen getroffen door kinderkanker

BALK - Ramon Pander (9) uit Balk heeft er weer een nieuwe taak bij.

Zijn foto van toen hij midden in de chemo’s zat en kaal was, prijkt op een aantal vrachtwagens van de Stichting Gaandeweg. Daarmee wil de stichting geld bijeen harken voor gezinnen die getroffen zijn door kinkerkanker zodat ze op vakantie kunnen. Er is jaarlijks 40.000 euro nodig voor dat doel.

Het is niet het enige dat Ramon doet. Zo heeft hij zijn eigen stichting 'Ramon scoort tegen kanker' en doet hij zijn best voor andere stichtingen zoals stichting Opkikker, Make a Wish ( in oktober gaat hij de Wenstafette lopen en zoekt daarvoor sponsors) en heeft hij voor Kika in 2013 de Kikarun gelopen en meer dan 400 euro opgehaald.

Stichting Gaandeweg zorgde er elk jaar voor dat honderden kinderen met kinderkanker en hun families op vakantie konden. Maar nu heeft KWF Kankerbestrijding bepaald dat er geen subsidie meer naar hen gaat. De Stichting bedacht daarom iets anders en heeft op vrachtwagens informatie van de stichting gezet. Met de foto van Ramon dus. Met die extra publiciteit wil ze er voor zorgen dat meer mensen de stichting kennen en geld geven.

Ramons foto toont hem toen hij midden in zin behandelingen zat. In 2012 werd bij hem namelijk lymfeklierkanker ontdekt. Hij onderging 7 maanden lang erg zware behandelingen. Toch toont de foto op de vrachtwagens een lachende jongen. In mei 2013 werd Ramon overigens schoon verklaard.

Het gezin Pander (dus ook broertje Bjorn) is ook op vakantie geweest met de stichting. Na die vakantie stuurden de Panders een foto van een kale maar ook lachende Ramon naar de stichting. Die besloot dat ze daar iets mee wilde doen. Volgens de stichting staat de foto voor het uitzonderlijke doorzettingsvermogen van álle kinderen die het gevecht met kanker aangaan.

Meer informatie is te vinden op gaandeweg.nl/ steun-ons/onderweg

Foto Jan Adelaar