Samen eten in de Begine met speciale gast

Workum - Workum De Begine is in bijzonder straatje in Workum. De bewoners vieren er elk begin van het nieuwe seizoen.

Met elk jaar een nieuw thema dat wordt gevolgd van lente tot en met winter.

Eén keer per jaar is er een maaltijd in de straat. Iedereen is welkom bij deze maaltijd; Workumer, Niet-Workumer, Toerist.. Wie mee wil doen neemt een eigen gerecht mee (net iets meer dan genoeg is voor jezelf), wat te drinken, eigen servies en schuift er bij aan. Op 30 juli om 18.00 uur kan iedereen weer meedoen.

Gerechten op een grote tafel

De gerechten komen op een grote tafel te staan en er kan van iedereen wat worden geproefd. Wie niet kan koken kan ook de buurman of moeder vragen om te koken. Een maaltijd bij een Workums restaurant bestellen en meenemen kan overigens ook.

Het thema is dit jaar zwaluwen. Aan tafel de bekende wetenschapper Theunis Piersma, die ook nog eens heel mooi verhalen kan vertellen en onder andere bekend is van het boekje 'Sweltsjes fan Gaast' ('Zwaluwen van Gaast'). Ook zal dichter Jan Kleefstra onder begeleiding van saxofonist Rudy Lobisch een aantal gedichten voordragen over zwaluwen. Ook is er muziek.

De organisatie zet stoelen en tafels klaar, dus is het handig als we weten hoeveel mensen er komen. Mensen die mee willen doen kunnen zich opgeven via post@studiohumbel.nl of via facebook.com/deBegine.

Foto Theunis Piersma is van Linus Harms.