Sloependag levert dikke 3000 euro op

SLOTEN - De Ronde Tafel van Lemsterland organiseerde een week geleden een sloepentocht naar Sloten waarvan de opbrengst gaat naar de Stichting Opkikker. Er werd maar liefst 3150 euro opgehaald met deze tocht.

Gestart werd vanuit Lemmer bij restaurant de Eerste aanleg. Een armada van vijftien sloepen voer met dat doel naar Sloten. Aan boord zo’n honderdveertig passagiers. Zij hoorden zomaar een piano. En een bijzondere stem. Breekbaar, gevoelig, jong en krachtig. Die stem van Ruth Kirpestein uit Vollenhove, die zichzelf begeleidde op piano. De zon scheen en de sloepen liepen leeg op het grasveldje voor het huis van de familie Poepjes. Ruth zong iedereen stil.

Bij de Rengersbrug voer de stoet al langs Lemstergitaarwonder Jan Scheffer. En uit een rietkraag klonk de doedelzak van de Schots gerokte Tjitte de Wolf uit Groningen. Richard Oenema, voorzitter van de Serfund commissie van Ronde Tafel Lemsterland, haalde opgelucht adem. ‘Ik heb best wat slapeloze nachten gehad, dat mag je gerust weten. Of het wel goed zou komen met het weer.’

De Ronde Tafel organiseert jaarlijks een actie ten behoeve van een goed doel. Met de opbrengst van de muzikale sloepentocht steunt de tafel dit jaar Stichting Opkikker, een organisatie die bijzondere activiteiten organiseert voor ernstig zieke kinderen en hun familie. Oenema: ‘We hadden allerlei muzikale verrassingen op het Brandemeer en de Brekken. Bij Restaurant de Eerste Aanleg bij Lemmer gaan volgden een Barbecue en een afterparty. Ook weer met live muziek natuurlijk.’

De gehele opbrengst van de dag is ten goede gekomen aan Stichting Opkikker. Stichting Opkikker verzorgt voor langdurig zieke kinderen en hun gezin in een moeilijke periode voor lichtpuntjes door ze een onvergetelijke Opkikkerdag te bezorgen.