Jaarlijks concours HSF de Morraruters

KOUDUM - Van vrijdag 1 juli tot en met zondag 3 juli wordt het jaarlijkse concours georganiseerd door HSF de Morraruters in Koudum.

Vrijdag 1 juli vanaf 17:00 uur wordt de spectaculaire subtop klasse ZZ dressuur verreden. Deze klasse wordt voor de 1e keer verreden op het Morruters concours. Tevens wordt vrijdagavond de L en de M dressuur verreden. Zaterdag vanaf 9:00 uur zijn de pony’s aan de beurt. In de klasse ‘s BB t/m Z2 zowel dressuur als springen. Ook zijn de allerjongste ruiters en amazones zaterdag in de baan. Dit is de Bixie klasse, de jonge ruiters mogen hun dressuurproef met begeleiding rijden. Vanaf 13:30 uur is de paarden dressuur klasse BB t/m ZZ licht en is er de impuls dressuur voor paarden en pony’s. Dit is een mogelijkheid om een wedstrijd te rijden zonder startkaart.

Zondag staat het springen voor paarden klasse BB t/m Z2 op het programma. Het parcours is zowel zaterdag als zondag op zand. Het middagprogramma staat zondag in het teken van het aangespannen rijden voor paarden en pony’s. Er wordt in de verschillende klasse ’s gemend en er is hierbij ook een impulsrubriek. Tevens is het een selectiewedstrijd voor de Friese paarden van de KFPS mencompetitie. Kortom een zeer breed concours waarbij veel verscheidenheid van de paardensport aan bod komt. Foto Ron Henze.