Lisa Leereveld naar Youth Cup IJslandse paarden

BAKHUIZEN - De 13-jarige Lisa Leerveld uit Bakhuizen zal met haar IJslandse paard Dvalinn frá Nyttland meedoen met de de Nederlandse Youth Cup. Ze doet dit met 7 andere jeugdruiters uit Nederland.

De 8 ruiters vertegenwoordigen Nederland in Exloo op 23 tot en met 30 juli. De equipe bestaat uit acht jeugdige sportruiters in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar. De jeugdruiters die zich gekwalificeerd hebben, hebben zonder uitzondering boven de gestelde normen gepresteerd.

Tijdens de Youth Cup worden de deelnemers ingedeeld in internationale teams, begeleid door Teamleaders. Ervaren internationale instructeurs trainen in deze samenstelling de jeugdruiters en zo doen ze verschillende activiteiten samen. De week wordt afgesloten met een driedaagse wedstrijd tussen alle deelnemers. De deelnemers rijden ook dan voor hun internationale team. De focus van de week ligt op de allround ervaringen met hun paard, groepswerk, vriendschap, respect voor andere culturen, sportiviteit en horsemanship (Bron: www.nsijp.nl). De driedaagse wedstrijd is van donderdag 28 juli tot en met zaterdag 30 juli.

De deelnemende landen

De deelnemende landen zijn : Nederland, Oostenrijk, België, Denemarken, de Faeröer, Finland, Frankrijk, Duitsland, Groot Britannië, IJsland, Luxemburg, Noorwegen, Slovenië, Zweden, Zwitserland en de Verenigde Staten . De bijna 80 jeugdruiters arriveren zaterdag 23 juli.

Meer informatie over de FEIF Youth Cup 2016: www.feif.org