Team Piet&co klaar voor de Bergentocht tegen Kanker

Bakhuizen - Bakhuizen Afgelopen zaterdag is er op het plein bij de Gearte in Bakhuizen een groot pleinfeest georganiseerd door team Piet&co uit Bakhuizen.

Afgelopen maanden heeft het team zich voorbereid op de Bergentocht tegen Kanker die gehouden wordt in de omgeving van Utrecht, met als doel geld in te zamelen voor de stichting Stophersentumoren.nl. De deelnemers hebben allemaal wel een persoonlijke reden om mee te doen aan deze actie.

Op het pleinfeest waren diverse springkussens, een pannakooi, zenuwspiraal en een schminktafel. Bezoekers konden een ritje maken in een rijtuig en hun krachten meten door een vrachtwagen te trekken.Voor de inwendige mens was er onder andere vers gerookte vis. Dit alles muzikaal ondersteund door verschillende optredens van muziekgroepen en bands. Hoewel de insteek wat minder vroijk was, zorgde dit ervoor dat jong en oud zich prima vermaakte. In de avond was er nog een grote Bingo en er werd tot in de kleine uurtjes genoten van het goede. De opbrengst van deze dag gaat naar het team Piet&co.

De vrijdag voor het pleinfeest is door Piet Paulusma het weer gepresenteerd vanaf het plein. Aan de oproep om massaal naar het evenement te komen werd gehoor gegeven, want velen wisten de weg naar de Gearte te vinden.

Doel

Het team Piet&co is vanaf februari druk bezig om op verschillende manieren geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Deze onderzoeken zorgen ook voor een grote stap voorwaarts in de genezingskansen van ALLE kankersoorten en dit zorgde er in Bakhuizen voor dat een grote groep mensen alles uit de kast haalt om op 26 juni een zo groot mogelijk bedrag bekend te kunnen maken tijdens de Bergentocht tegen Kanker. Op deze dag lopen of fietsen de deelnemers over één of meerdere ‘bergen’ die deel uitmaken van de Utrechtse Heuvelrug. Via www.bergentocht.nl/team/Piet&Co kan geld gedoneerd worden, maar ook staan er op verschillende plaatsen potjes waarin een donatie kan. Het team hoopt door deze betrokkenheid bij te dragen aan een leven waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is. Het team Piet&co bestaat uit maar liefst 65 deelnemers. Hiernaast zijn er velen die met verschillende initiatieven geld inzamelen en gehoopt wordt op een prachtige dag.