Mystyk yn Hylpen

HINDELOOPEN - Op woensdag 29 juni van 20.00 tot 22.00 uur is er in en rondom het Musuem Hindeloopen Mystyk yn Hylpen.

Hoever reiken de grijpgrage klauwen van Ame Gijs? En waar komt de onrust in de stille uurtjes van het museum toch vandaan? Wat staat er in de sterren van uw eigen toekomst, zijn de goden u gunstig gezind? Over het zomeravondpalet, dat de vrienden van Museum Hindeloopen dit jaar organiseren, hangt een sluier van geheimzinnigheid.

Rondom en in Museum Hindeloopen wordt een sfeer gecreëerd en de mogelijkheid geboden voor vermakelijke bezigheden. Er worden verhalen verteldvol spanning en nostalgie. Wat je altijd al hebt willen weten kun je gratis bij de waarzegster gaan halen. Via haar magische glazen bol voorspelt Madam Hortoritius je de toekomst. Garanties zijn niet inbegrepen, over de inhoud kan niet worden gecorrespondeerd.

De livemuziek, de vertellingen en de voorspellingen leveren elk hun bijdrage aan het ontspannen vakantiegevoel. Een hapje en een drankje zorgen dat ook de inwendige mens niets tekort hoeft te komen. Vanzelfsprekend is het museum die avond gratis toegankelijk om op een gepast moment ook weer te genieten van de interessante collectie. Bovendien is er de tentoonstelling ‘Eaventhús’ met bijzondere en kleurrijke houtdrukken en objecten van Antje Veldstra. Met als resultaat pareltjes van ingetogen creativiteit, gekoppeld aan sublieme vaardigheid.