Beeldhouwcentrum verkoopt beeld voor duurzaamheid

KOUDUM - De Vereniging Vrienden van het Beeldhouwcentrum in Koudum verkoopt het beeld Myza om het centrum tot in lengte van dagen duurzaam te kunnen behouden.

Het beeldhouwcentrum werkt zonder subsidies. Het beschikt over gebouwen, die onmisbaar zijn voor het uitvoeren van haar taak: laagdrempelig aanbieden van de kunst. Er zijn onder andere twee goed geoutilleerde beeldhouw-ateliers, die gehuurd kunnen worden; waar cursussen en workshops worden gegeven, en waar tot voor kort de vermaarde 2-jarige beeldhouwopleiding (uniek in zijn soort) werd gegeven. Maar gebouwen vragen om kostbaar onderhoud en vernieuwing.

‘Myza: de muze van de lach’, een bronzen beeld gemaakt door Herma Bovenkerk, de directeur van het centrum wordt daarom verkocht. Herma creëerde het lachende beeld als een reactie op zwaarte van jaren en de daarop volgende keuze voor de lichtheid van het leven. Met de opbrengst van het beeld worden onder andere zonnepanelen gekocht, waarmee het beeldhouwcentrum de toekomst duurzaam en energiezuinig tegemoet kan gaan. Het beeld wordt aangeboden aan instellingen en bedrijven, waarvan een aantal al hebben aangegeven het als een fraai relatiegeschenk te beschouwen. Maar ook particulieren kunnen het beeld aanschaffen. Het beeld staat in het Beeldhouwcentrum en voor belangstellenden liggen intekenformulieren klaar.