Uniek: Balk MC1 wint KNVB bekerfinale

BALK - Balk MC1 heeft zaterdag de bekerfinaledag van de KNVB district Noord gewonnen in Joure.

Om 9:30 vertrok de bus met spelers en supporters uit Balk. De stemming zat er goed in. De supporters, dresscode blauw wit, en de speelsters, hadden er zin in op deze mooie zonnige dag. Van de 140 MC teams uit Friesland, Groningen en Drenthe, die in augustus vorig jaar aan het bekertoernooi begonnen waren nog twee teams over. Balk MC1 en Gomos MC1 uit Norg maakten er dan ook een waar spektakelstuk van.

Voor honderden supporters schoot Balk uit de startblokken en maakte binnen 1 minuut het eerste doelpunt via Sandra Sprik.Daarna volgde een felle, sportieve strijd onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Marije Deuring. Op het middenveld woede een enorme strijd tussen goede speelsters die er alles aan deden om de bal te veroveren. Het publiek genoot van de enorme inzet van beide teams en de kansen over en weer.

Nog voor rust maakte Gomos gelijk via Lydian de Gries , wat een 1-1 ruststand opleverde. Een terechte stand, want de teams deden niet voor elkaar onder. In de 2e helft bleven beide teams goed voetballen en leken onvermoeibaar in de brandende zon. Een afstandsschot van Kathy Beekema verdween in de kruising, 2-1 voor Balk. Een periode volgde waarin Balk onder druk stond. Maar Gomos kreeg de bal niet in het doel, mede dankzij de goede verdediging van Balk die flink aan de bak moest. Ook de prima keepende Janieke de Vries verrichtte een aantal prachtige reddingen.

Balk was zeer gevaarlijk in de counter veelal via de buitenspelers die voor veel gevaar zorgden. Ineens was er een verassende counter door het midden, waarbij Sandra Sprik de bal keurig over de uitlopende keeper van Gomos lobte, 3-1 voor Balk. Het werd ook nog 4-1 voor Balk, wederom door Sandra Sprik.

Na de huldiging in Joure, werd de MC1 op het sportcomplex van Balk binnengehaald door een grote menigte en werd de ploeg bedankt voor deze top TEAMprestatie van formaat , uniek in de geschiedenis van vv Balk.