Pegasus ploegen springkampioen van Nederland

Surhuisterveen - Surhuisterveen Groep 2 van Pegasus met leden uit Gaasterland heeft de nationale titel bij minitrampoline valmat en plankoline kast behaald tijdens de Nederlandse kampioenschappen springen op C niveau.

Vanuit de voorronden hadden de ploegen van Pegasus uit Lemmer zich gekwalificeerd op maar liefst 14 onderdelen. Een prestatie op zich gezien het hoge niveau van verschillende verenigingen.

Ondanks de geringe voorbereiding waren de prestaties van de Pegasus afvaardiging bijzonder goed. Vooral de jeugd ploegen scoorde hoog. Groep 1 werd 2e en 3e op respectievelijk plankoline kast en tumbling. Groep 2 behaalde de nationale titel bij minitrampoline valmat en plankoline kast.

Op tumbling werd de tweede plaats behaald. In de categorie dames senioren was het niveau extreem hoog. Enkele verenigingen hadden zich waarschijnlijk in het niveau vergist want hoorde zeker niet op de wedstrijden in Surhuisterveen thuis. Toch werd de senior dames 1 groep verdienstelijk 2e bij het onderdeel plank pegasus. De mix ploeg behaalde het goud bij het onderdeel tumbling.