Thecla Ormeling exposeert in dorp van 26 zielen

LYTSEWIERUM - Thecla Ormeling uit Warns exposeert van 8 tot en met 26 juni in de open tuin rond de voormalige pastorie in Lytsewierrum, een dorp met 26 inwoners.

Het idee (mensen op een laagdrempelige manier met kunst in aanraking brengen) hebben de eigenaren van de voormalige pastorie in de loop van de jaren zien groeien tot iets waar velen plezier aan beleven.

Lytsewierrum (Lutkewierum) is een heel klein dorpje, 7 km. ten noorden van Sneek, bestaande uit een kerk, een boerderij en 11 woningen. Het dorpje met 26 inwoners ligt midden in de weilanden aan het eind van een doodlopende weg. Alleen wandelaars en fietsers kunnen er over een smal pad dwars door het land naar het verderop gelegen Rien. Midden in dit verstilde ‘middeleeuwse’ dorpje staat de voormalige pastorie (aan de Buorren 14) met een prachtig aangelegde tuin van ca 2500 m2. In deze bijzondere ambiance van stilte en natuur exposeren dit jaar 10 kunstenaars. Er is weer een grote diversiteit in leuke, betaalbare kunst.

Dit jaar exposeren: Joke Karssen (glas), Birds of Zimbabwe (stalen vogels gemaakt uit oude olievaten), Diana Leenards (beelden), Feikje Luxwolda (textiele werkvormen), Agatha Roozendaal (keramiek), Baps Snijdewind (keramiek), Tineke Szarzinsky (beelden), Tecla Ormeling (keramiek), Gerda Hansma (sieraden) en Teresa Takes (schilderijen).

De expositie is van 8 t/m 26 juni en is geopend van woensdag t/m zondag, van 10.00 – 17.00 uur. Meer informatie: www.lytsewierrum.nl.