K.C. Harich verstevigt tweede plek in ranglijst

HARICH - K.C. Harich heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan door met 14-18 van K.V. Invicta te winnen.

Invicta stond met 20 punten op de tweede plaats in de derde klasse B, maar door deze overwinning deelt Harich de tweede plek met Invicta. Daardoor heeft de club alles nog in eigen hand in de race om promotie naar de tweede klasse.

Op deze benauwde zaterdag werd er in Kollum gespeeld op kunstgras. Mede door de grote vakken en het warme broeierige weer was het hard werken voor beide ploegen. De belangen voor Harich om deze wedstrijd te winnen waren erg groot, en dit werd direct getoond bij aanvang van het spel. Het was Jacky Tuinier die de score opende, en na zo’n drie minuten wisselden de vakken met 0-2 voorsprong. Harich kon redelijk goed in het spel komen maar had moeite met de grootte van het veld. Door te spelen in de grote vakken waren de ruimtes enorm en kostte het extra moeite het spel te verplaatsen richting te korfzone. Doordat het Harichtster collectief verdedigend goed stond, konden de tegendoelpunten worden voorkomen en werd er aanvallend gezocht richting de juiste kansen. Al snel werd een gat van vier doelpunten geslagen en uiteindelijk werd de rust ingeblazen met 4 - 10 op het score bord.

Harich kwam goed uit de kleedkamer, echter waren de eerste doelpunten voor Invicta. Het antwoord hierop liet niet snel op zich wachten waardoor het verschil snel weer 6 doelpunten was voor Harich. Gedurende de tweede helft kon Harich redelijk goed mee scoren en zat de wedstrijd verdedigend redelijk dicht. Met nog zo’n 10 minuten te spelen leek het in aanvallend opzicht even op te zijn en waren de doelpunten schaars.

Verdedigend stond de ploeg redelijk onder druk en fouten werden direct afgestraft. Invicta zag hierdoor kans iets dichterbij te komen op 14-16. Invicta begon in de kont te zakken en probeerde achter te verdedigen in de hoop sneller in balbezit te komen. Matteo Bergsma, in super vorm, had hierop een uitstekend antwoord. In de korfzone wist hij namelijk snel het verschil van drie doelpunten in het voordeel van de Harichsters terug te brengen, en sleepte er vlak daarna nog een strafworp uit. Hierdoor werd de eindstand van 14-18.

Harich laat een sterke reeks veldwedstrijden zien door alles tot dusverre te winnen in de tweede seizoenshelft. Door winst op Invicta is K.V. Noordenveld kampioen geworden in de derde klasse B. Harich en Invicta delen de tweede plaats op de ranglijst. Zaterdag 28 mei speelt Harich om 15.30 uur de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen de bekende, en kampioen, Noordenveld. Bij winst op Noordenveld kan Harich zich opmaken voor een beslissingswedstrijd(en) waar promotie mee gemoeid is.