Sleat opnieuw niet gepromoveerd na zuur verlies

SLOTEN - ‘Ik ben zwaar teleurgesteld, kapot. Het is nu een aantal dagen later, maar ik kan het nog steeds niet bevatten’, vertelt Sleat-trainer Henk van Hes op maandag.

Zijn team verloor de strijd voor een plaats in de vierde klasse van Oostergo. Een week eerder werd in Oostergo met 2-2 gelijk gespeeld terwijl Sleat vele malen beter voetbalde, dus dit weekend moest het gebeuren op ’t Krúdfjild. In de eerste helft was Sleat ook de betere ploeg en had het een aantal enorme kansen, maar de bal belandde niet in het doel.

‘Het was pure pech. In de competitie zijn we heel scherp op doelpunten maken en dat ontbrak er nu aan. Vorige week was dat ook al zo’, aldus Van Hes. In de tweede helft wist Jurjen Pietersma wel te scoren. Na lang blessureleed maakte hij voor het eerst weer minuten op het voetbalveld en hij maakte de belangrijkste treffer van het seizoen. Ware het niet dat Oostergo een kwartier later uit het niets gelijk maakte. Qua veldoverwicht was deze ploeg wel sterker geworden, maar kansen hadden ze nog nauwelijks gecreëerd. Van Hes: ‘Dan ga je naar het slot en dan maak je je eigenlijk al klaar voor de verlenging. Maar dan maakt Oostergo in de 86e minuut gebruik van de rommelige situatie in onze 16 en tikken ze de 1-2 binnen. Met nog een paar minuten op de klok weet je dan in je achterhoofd wel dat het voorbij is.’ Een zuur verlies voor Henk van Hes, zijn team en de gehele club. ‘Het team is echt toe aan een stap hoger en dat ziet de club ook. Qua organisatie hebben ze er van alles aan gedaan dit jaar. Gelukkig blijft de selectie intact. We weten wat we van elkaar kunnen verwachten. We moeten dit even laten bezinken en volgend jaar maar weer zien wat de doelstelling wordt.’

Jeroen Boersma