Flinke Festival

HEMELUM - In het weiland van deFlinkefarm, gelegen op de rand van Gaasterland tussen bos en Friese meren, wordt eind mei voor de tweede keer Het Flinke Festival gehouden.

De kaartverkoop voor dit muziekfestival is inmiddels online begonnen en ook zijn de kaarten te koop bij Primera in Bolsward. Het Flinke Festival vindt plaats op zondag 29 mei.

De line-up 2.0

Goede muziek, foodtrucks, her en der in het weiland barretjes, een bijzonder relaxte sfeer en een volwaardig kids-programma. De zon scheen en hield daar pas mee op toen iedereen naar huis ging. Dat was in het kort de editie 2015 van het Flinke Festival.Een groot succes, dat een stevig vervolg verdient. Het Flinke Festival nummer twee is in alles een versie 2.0, met een line up om van te watertanden: ‘We hebben DIFF gestrikt, een van Frieslands populairste bands van dit moment. Ook Serious Talent Son Mieux staat op het Festival, met een 3FM mega hit in de pocket voor het nummer ‘Even’. Tevens op onze main stage: Sväva; een Indie-bandje met een eigen smoel en dito sound en Diede, een popronde-talent dat zonder twijfel aan het begin van een glansrijke carrière staat. Tenslotte hebben we Timo de Jong vastgelegd, een talentvolle singer-songwriter, die zich katachtig beweegt tussen diverse genres en ieder publiek weet te vermaken. Tussendoor nog Afslag Sneek waarbij niemand kan stil zitten. Dit is de line up 2.0 van Het Flinke Festival 2016. Kwalitatieve en verrassende artiesten waarvan men later vast zegt, dat ze die nog live in Hemelum hebben gezien.’ Kidsprogramma Voor de jeugd organiseert het Flinke Festival 2016 een kidsprogramma. Jeugdcircus Saranti uit Leeuwarden verzorgtde gehele dag optredens en workshops. Elma Van Vliet, bekend van de boekenreeks 'Mam,vertel 's!' komt op Het Flinke Festival met een primeur: Het poëzie-album nieuwe stijl. De brave rijmpjes van vroeger maken op het Flinke Festival 2016 plaats voor meer eigentijdse varianten. De inwendige mens Dampende foodtrucks en swingende barretjes zorgen ervoor dat niemand honger of dorst hoeft te hebben. Het festival is van 11.00 tot 21.00 uur, aan het Flinkeboskje 2 in Hemelum. Prijs Voorverkoop: € 15, kinderen van 4 t/m 12 €5. Aan de deur: €20, kinderen €5. Kinderen onder de vier jaar hebben vrije toegang. Website www.itflinkeboskje.nl.