Leon Moelker winnaar jeugddivisie Slach fan Fryslân

WORKUM - Leon Moelker uit Workum is de winnaar geworden van de jeugddivisie tijdens de Slach fan Fryslân.

Moelker is van Mallet Percussion Groep Workum en hij kreeg voor het stuk Mix for Leon van Gerard van de Klok (opa van de solist) 91 punten van de jury.

Dit solistenconcours voor slagwerkers werd op 21 mei gehouden in Cultuurcentrum De Wâldsang in Buitenpost door de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF). De beoordeling vond plaats op basis van het Unisono Reglement voor Solisten en Ensembles. Dit betekent dat de indeling in divisies plaatsvind en er een puntenwaardering wordt toegekend op basis van het zogeheten 100-puntensysteem. Alle leden van de bij OMF aangesloten verenigingen mogen aan De Klank fan Fryslân meedoen.

De 16 deelnemende solisten, duo’s, trio (‘s) en kwart(ten) werden door Jan Geert Nagel en Henk Smit beoordeeld. Het solistenconcours verliep in goede, gezellige en ontspannen sfeer, alhoewel het voor de deelnemers wel de nodige spanningen oplevert. Gelukkig is de jury zo ervaren om door de zenuwen heen te kijken. De geleverde prestaties waren weer van een goed niveau.