Instrumentenparades

KOUDUM - Muziekschool Koudum, onderdeel van Kunstencentrum Atrium, organiseert volgende week instrumentenparades voor leerlingen van groep 5 en 6 van basisscholen uit de regio. Docenten demonstreren hierbij allerlei instrumenten.

Op dinsdag 24 mei is er een instrumentenparade in Workum, op 2 juni in Koudum. Bij Muziekschool Koudum en Muziekschool Bolsward (tevens onderdeel van Kunstencentrum Atrium) zijn er in dezelfde week open avonden. De instrumentenparade in Workum vindt plaats bij Cultureel Centrum De Klameare. In Koudum gaan de basisschoolleerlingen naar Muziekschool Koudum.

Elke instrumentenparade duurt de gehele ochtend. Er is een gezamenlijke start met het zingen van een lied. Vervolgens zijn op diverse plekken binnen de locatie demonstraties van ongeveer tien instrumenten, waaronder saxofoon, dwarsfluit, piano, klarinet, gitaar, keyboards, slagwerk, trompet, hoorn en trombone. Ook zang komt aan bod. Op het eind van de ochtend zingen de leerlingen een ingestudeerd lied met begeleiding van de docentenband. Na afloop van de instrumentenparade kunnen leerlingen zich inschrijven voor een gratis proefles van een instrument of zang. Aanvang is 9.30 uur en de parade eindigt om 11.45 uur.

Open avonden

Op donderdag 2 juni is er bij Muziekschool Koudum aan de Singel 1 ook een open avond. Belangstellenden kunnen informatie over het actuele les- en cursusaanbod verkrijgen bij de aanwezige docenten. Verder spelen er leerlingen en bezoekers mogen zelf een instrument uitproberen. De open avond duurt op beide locaties van 19.00 tot 21.00 uur.