Vogels kijken in de Zuidwesthoek van Fryslân

HARICH - In het kader van de Nationale Vogelweek (14 t/m 22 mei) zijn er in heel Nederland gratis vogelexcursies. Gidsen van het Instituut voor Natuureducatie afd. Súdwesthoeke organiseren een aantal vogelexcursies in de zuidwesthoek van de provincie Friesland.

De excursies zijn 17 mei om 20.00 uur Avondwandeling in natuurgebied de Wyldemerk bij Kippenburg, 18 mei om 19.30 uur Weidevogels kijken en luisteren in de Workumerbinnenwaard en op 21 mei 05.00 uur en 07.00 uur Vroege vogelzang op Natuurgolfbaan Gaasterland ( in samenwerking met Natuurwerkgroep van de golfbaan).

Tijdens deze leuke excursies maken deelnemers met allerlei soorten vogels die nu weer volop aanwezig zijn. Ook leren deelnemers meer over vogels. Het verrassende van vogelen is dat het altijd weer afwachten is welke soorten je ziet en hoort. Van algemene tot bijzondere soorten. Aanmelden voor deze excursie gaat eenvoudig via www.vogelweek.nl.

In de Nationale Vogelweek kan iedereen in Nederland ervaren hoe rijk ons land is aan vogels en hoe leuk en spannend het is om vogels te kijken. Door het hele land zijn er vogelexcursies en ontdekken natuurliefhebbers onder begeleiding van ervaren vogelkenners de meest verbazingwekkende vogels in het wild. De excursies zijn laagdrempelig van opzet met veel uitleg en vrijwel altijd gratis. De Nationale Vogelweek wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland in samenwerking met Sovon vogelonderzoek, vogelwerkgroepen en andere natuurorganisaties.