Repair café in Balk

BALK - Vrijdagmiddag 13 mei staat weer in het teken van het Repair Café. In ‘t Haske in Balk zullen van 14:00 uur tot 16:00 uur vrijwilligers klaarstaan om kapotte spullen te repareren. Deze middag is er ook een klokkenmaker voor uurwerken en is er een boekenbeurs.

Het Repair Café is in Balk en omgeving goed bekend. Sinds 2012 wordt het Repair Café al georganiseerd en op 13 mei is de tweede editie van dit seizoen. Velen hebben al de weg weten te vinden naar Sociaal Cultureel Centrum ’t Haske in Balk met een kapotte cd-speler, een trui met een gat erin of een kapotte ketting. Tussen 14:00 uur en 16:00 uur staan diverse vaklieden klaar: elektriciens, naaisters, een klokkenmaker en een meubelmaker helpen gratis bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. De vaklui in het Repair Café helpen en weten bijna altijd raad. Tijdens de vorige edities van het Repair Café zijn onder andere lampen, klokken, audio-apparatuur, tuingereedschap, kleding, knuffels, speelgoed en stofzuigers succesvol gerepareerd.

Repair Café is een initiatief van AanZet, Miks Welzijn en Mijn Gaasterland. Astrid Reinsma en Marike Feenstra zetten zich in om iedere tweede vrijdagmiddag van de maand het Repair Café te organiseren in ’t Haske. Naast het Repair Café is er ook een leuke boekenmarkt. Iedereen is welkom. Mensen brengen hier hun gelezen boeken en kijken meteen of er een interessant boek op de tafels ligt. Op deze manier kan iedereen genieten van literatuur, romans, strips en kinderboeken. Er zijn inmiddels veel leuke boeken verzameld die je kunt ruilen of tegen een heel lage vergoeding mee kunt nemen.