NOK wint in Koudum van Oeverzwaluwen

KOUDUM - heeft tegen Oeverzwaluwen zijn derde zege op rij gepakt. In Koudum werd het 1-2. ‘Er is weer meer beleving. Ik miste een beetje de wil om te winnen bij de jongens, maar die is nu echt weer terug’, aldus NOK-trainer Sander Smink. NOK speelde beter en kwam al in de vierde minuut op voorsprong.

Het was Rinke Hoekstra die een vrije trap knap binnen schoot. Oeverzwaluwen probeerde wel, maar eenmaal voor de goal werd de ploeg niet gevaarlijk. Wel scoorde het in de 18e minuut de 1-1 binnen, via Robert Zonderland. Daarna had NOK nog een aantal kansen, maar de twee ploegen gingen met een gelijke stand rusten. Na rust had Oeverzwaluwen nog een paar kleine kansjes, maar Oeverzwaluwen drukte goed door en kreeg na 75 minuten een penalty die door Sven Schram feilloos binnen werd geschoten.

Meteen bij de volgende aftrap leidde Oeverzwaluwen balverlies, waarna Sven Schram opnieuw kon scoren. Dit deed hij echter niet, waardoor de wedstrijd spannend bleef. Toch trok NOK aan het langste eind. Jan-Willem Zwart, trainer van Oeverzwaluwen: ‘We zijn een beetje aan het eind van ons Latijn. Het is jammer, maar het zat er tegen NOK ook echt niet in. We hebben terecht verloren.’ NOK strijdt de volgende twee wedstrijden onderin nog tegen nacompetitie, terwijl Oeverzwaluwen zo hoog mogelijk wil eindigen. De ploeg heeft nu zes punten achterstand op de koploper.

Jeroen Boersma