Heel symfonie orkest bij Muziek aan de Luts

BALK - Zondagmiddag 8 mei om drie uur presenteert Muziek aan de Luts De Philharmonie. Een compleet symfonie orkest wel te verstaan, dus helemaal aan de Luts gaat dit niet plaatsvinden. De gebruikelijke locatie – it Breahus – is daarvoor te klein, dus wordt voor de gelegenheid uitgeweken naar De Paadwizer in Balk.

Daar zullen zeer toegankelijke werken klinken. De swingende Maskerade suite van Aram Khatchaturian, die bekend is van zijn Sabeldans en de muziek achter de televisieserie Onedin Line. En voor de liefhebbers van hoog-romantiek klinkt vervolgens de achtste symfonie van Antonin Dvorák.

De Philharmonie is een van de betere semiprofessionele orkesten die in Nederland inmiddels een onmisbare aanvulling zijn op het krimpende aantal prof-orkesten. Vele bijzondere solisten werkten mee in zijn concerten en De Philharmonie deinst ook niet terug voor wereldpremières of Le Sacre du Printemps van Stravinsky. Dit alles onder leiding van Daan Admiraal, die niet alleen ervaring heeft met de grote Nederlandse orkesten, maar ook nog drie universiteitsorkesten tot grootse prestaties weet te brengen.

De Paadwizer is eenvoudig te vinden: vanaf de groene ophaalbrug over de Luts richting het zuiden en dan vindt u na een paar honderd meter deze kerk en parkeergelegenheid aan uw rechterhand.