Vrijwilligers gezocht voor International Children’s Games

BALK - Het is maar de vraag of jongeren uit de Fryske Marren mee kunnen blijven doen met de International Children’s Game. Die zijn dit jaar in Taiwan. Een aanvraag voor de subsidie is niet alleen te laat ingediend, ook is er een probleem met vrijwilligers. De organisatie die het vanuit de Fryske Marren altijd op zich nam, stopt na de Spelen in Taiwan. Dat betekent dat de gemeente het zelf moet organiseren of dat er een nieuwe groep vrijwilligers op moet staan om het over te nemen. Dat laatste wil de gemeente, omdat ze er zelf geen middelen voor heeft. Alleen die vrijwilligers zijn nog niet gevonden. Gebeurt dat ook niet, dan wil de gemeente deelname aan de spelen beëindigen.

Elk jaar reisde ook altijd een bestuurder mee, maar ook daarvoor moest betaald worden. Dat ziet de gemeente ook niet meer zo zitten, aangezien overal op bezuinigd moet worden. Een vrijwilliger kan volgens B&W wel de gemeente vertegenwoordigen.

De gemeente wil verder ook niet dat ‘internationale contacten er alleen voor de leuk zijn’. Er moet volgens de gemeente een hoger doel aan gekoppeld zijn. Dit is zo bij de spelen, want jongeren uit 332 steden verdeeld over 74 landen en verspreid over 5 continenten doen mee aan de spelen. Ze kunnen hun talent ontwikkelen en vriendschappen over de hele wereld ontwikkelen.